Vintips!

image25

Lite vintips inför vintern!






 

Först och främst skiljer man mellan röda och vita viner:


Lättast skiljer man dessa båda vintyper från varandra om man skvalpar ut
en skvätt på en vit bordduk. Det vin, som lämnar en lila fläck efter sig,
är ett rödvin.




Riktiga kännare kan på bara smaken avgöra om vinet är vitt eller rött.
De vita vinerna smakar i regel ättika medan de röda smakar stämpelfärg.
Man kan alltså genom att suga på en vanlig kontorsstämpel och sedan
jämföra smaken med ett vin, konstatera om detta är rött eller inte.




Till fiskrätter, såsom fiskbullar och matjessill föredrar de flesta vitt
vin, medan man till kötträtter såsom falukorv och sylta bör ta ett rött
vin.





Portvin är ett vin som man serverar i porten. Har man inte någon port,
kan man bjuda på det i trappuppgången eller i hissen.





När man serverar torra viner bör man se till att det inte är tvärdrag
eller att någon av gästerna råkar nysa, ty i sådana fall dammar vinet
omkring i lägenheten. När man serverar ett torrt vin är det därför
lämpligt att ha en dammsugare i beredskap.





Om man själv ska bära hem sina flaskor från systembolaget gör man klokt
i att köpa ett lättvin, så man inte får för mycket att kånka på.




Till vilt bör man välja något vildvin, medan man till grillat och annat
vidbränt kött serverar brännvin. Renstek sköljer man ner med renat.



Saker som är svåra att säga när du druckit för mycket vin:



- Oöverträffat



- Innovativt



- Preliminärt



- Kvastskaft



Saker som är väldigt svåra att säga när du druckit för mycket vin:



- Västkustskt



- Konstitutionerad



- Substantiera



- Tillvägagångssätt



Saker som är i stort sett omöjliga att säga när du druckit alldeles för
mycket vin:




- Tack, men jag vill inte ha sex.



- Nej, ingen mer sprit för min del.



- Ledsen, du är inte riktigt min typ.



Lycka till med vindrickandet i Vinter!

image26


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0