November helg.

Nu har det varit helg igen. Fredagen hade vi utbildningsdag hela dagen. När vi hade kommit halvvägs på den förmiddagen så vibrerade mobilen i fickan och någon från ett riktnummer som jag aldrig blir uppringd ifrån ringde två gånger. När jag på lunchen ringde upp nummret svarade ingen! Gud va jag blev nyfiken.. vem kunde detta vara? När lunchen var nästan över provade jag en gång till och då svarade "A" min norska vän från Sverige. alltså hon bor ju numer i Norge men är svensk.
image74 image75Hon hade kommit hem för hennes mormor fyller 90 år den här veckan som kommer! Jabba va kul! Hon undrade om min syster som fyller år den 25/11 var ledig söndagen. Jag skulle kolla saken och återkomma.Jag ringde min syss och kollade även vad hon önskade sig, men det visste hon inte. Klart hon var ledig när hon fyllde år!! Vi bestämde att träffas på parkeringen hos min syster klockan 12.

image77Lördagen fick bli en inköpsdag, present till min syrra och mat och någon julklapp oxå. På söndag morgon får jag så ett sms att nu visste hon minnsan vad hon ville ha. En röd julstjärna på ica kvantum för 14.90 och en dörr krans för 79:- svaret mitt var: Försent!

image78


När vi strålade samman jag och A och hennes kille K-W fra Norge så fick syro värsta överraskningen! A brukar komma hem på semestern på sommaren och till jul, inte så här i november hur som helst!
Bor c:a 140 mil härifrån, så man åker inte hem hur som helst!Kulans att överraska, även om hon inte blev så överraskad av mig direkt! Jag hade köpt en huvtröja så dörr kransen får hon köpa själv! Vi var nog där i nästan tre timmar sen for jag hem och då gick barnen in de hade kört mini skoter och åkt kälke i snön in.
image73
Då kom jag på att jag skulle klippa dem! Sagt och gjort båda har fått en genomgång av frisyren och en dusch direkt på det! När de var klar bjud jag familjen på lasagne, inte dumt alls faktiskt! Nu går tvättmaskinen för högtryck, skol och dagisväskor fylls för att klara en ny vecka igen. Otroligt vad kort en helg är det är inte sant. Nu ska jag hänga tvätt och sen är det nog lådan som gäller om man ska klara en vecka till!
Hejsing svejsing!

T`pau och Hooters!


Detta lyssnade jag också på ! Jag tycker det är sköna låtar!


Proclaimers!

Detta tyckte jag var hur roligt som helst när de kom! Tänk de håller än, kunde nog ingen tro när det begav sig!

Toy pudel och katter!

image71
En sån här hund hade jag för 11 år sen. Det är inte han, men kortet var så fint så jag måste bara visa! Är nu sugen att köpa en ny, fast jag måste nog vänta ett tag till. Jag vill barna ska bli lite större först. Jag köpte honom som vuxen, och det var kärlek vid första ögonkastet, trodde inte jag gillade de små hundarna men visst gjorde jag det. Det är de röda jag vurmar för och vill ha igen. Sigge trodde han var schäfer så han levde rätt farligt, taskig självbevarelsedrift om man är 26 cm i mank!
image72

TokfiasFilliefjonken och Gaston.
Fille har långt hår, en skojig katt med tomtar på loftet! De är numer inte kvar men vi minns de med glädje! De trodde att Sigge var en katt så när han skällde kutade de runt som galningar för de såg inte hunden!
Vi har djurlöst hemma nu, och det funkar faktiskt, men man kan längta efter dem ibland.

Barndomens musik!


Kommer någon i håg den här låten? Den är grymt bra. Den fick ett uppsving av Pistvakt
2-4-6-8 bäverhojt hette den då.


Fast den tar vi inte nu, utan Jan-E dansen. Tänk vad det är läckert när karlar dansar, jag gillar att se på, typ Chippendale. Fast de här herrarna ser inte konstgjorda ut, i hela Sverige är det nog fullt möjligt att springa på grabbs som ser ut så här. Fast jag ser de sällan dansar på det här viset!

Chicago!


Hade en time-out i förhållandet en gång på -90 talet, någon månad eller så.
Då hade maken den här låten inspelad, av den tiden minns han den här låten.
Rätt bra tycker jag fast jag inte har lyssnat särskilt mycket på Chicago.
Fast den väcker minnen!

Fyllsentimentallåtar!


Den här brukar jag lyssna på när jag är själv, gillar att spela den högt!


Annars var det väl den här låten som är mest känd?


När jag har läskat och blir fyll sentimental så lyssnar jag på den här låten och tycker ännu mer synd om mig själv. HAHAHAHA, Nördigt! Fast det funkar behöver inte va ledsen på typ tre år eller hur ofta jag blir full! Inte ofta längre. Hur som helst så gillar jag musiken!


Intressant på webben!

För alla som vill uppmuntras så rekomenderar jag www.sr.se och klicka på Ekot och kolla på höger sida så finns ekots grodor, idel felsägningar. Kul att lyssna på när man ändå är vid datorn. Även sport grodorna är kuliga. Är man mer för det allvarsamma, kan man lyssna på P3 dokumentär som jag själv ofta lyssnar på. Det är de inblandade som själv berättar. Jag tycker de är tokbra. www.svt.se/öppet arkiv är oxå grett. där kan man se allt från Televinken,
image67

Till Hylands hörna

image66

Hajk och allt möjligt... jo förresten Iron Maiden fansen är ju med, ni vet de där hårdrock killarna som blev kult när de satt hemma i soffan och headbanga! HAHAHA VILKA KILLAR!! De bara för bra!

image70Just nu har jag suttit och planerat onsdags träffar för bilklubben nästa sommar och spånar lite på vårmarknaden, känns lite mysko, faktiskt. För när jag inte fokuserar så funderar och på julpyntet! Advents ljusstakar och stjärnor.
image65

I februari blir det veteranbils rally " Tjäla svängen" ska bli kanon kul, längtar redan!
image68
Visst ser det väl härligt ut! Vi har även med motorcyklar oxå, inte alla år men det händer!

image69
Tuffa grabbar!
Nä, nu ska jag nog knoppa annars blir det segt i morgon för nu känns det att drygt halva veckan har avverkats!
Ha dè så höres mae!

Herman`s Hermits!
No milk today!
Måste avsluta med en skön låt som jag brukar lyssna på när jag kör nedcabbat genom sommarnatten!
Hej svejs!

Always on my mind!


Den här texten tycker jag passar i vårt stressade samhälle. Vi är dålig på att både ge och ta beröm. Säg något snällt till någon varje dag, så mår du bättre! Det gör iallafall jag! Nu har jag varit på ett utdraget årsmöte med bilklubben igår söndag. Vi for 12:00 och mötet började kl 13:00 klockan 17:00 var vi hemma igen. Ett årsmöte ska väl inte behöva ta mer än ett par timmar. Blev invald som ordinarie styrelse medlem nu, var suppleant i fjol. Nu ska vi snart börja planera och jobba med alla sommarens bestyr som sker i klubbens regi!

Glamrockare!


Detta var sånt som jag lyssnade på under 1970 och 1980 talet skönt att se igen!

Veckans citat!

Måste bara ge er alla veckans citat av allas vår Victoria Slivstedt! Detta är hennes svar på vad hon saknar mest från Sverige:  -Mamma får smuggla in kardemumma, curry och andra svenska kryddor!
image64
Visst är hon för härlig!
Hej svejs!

Vem minns inte Bertil!

Här i en parodi av Robert Gustavsson!
Visst var han skön blomBertil!Vart tog Bertil vägen? Någon som vet?

Som alla ser kom inläggen i fel ordning!

Fast vad gör det! Man kan börja med texten och kolla musiken sen. Jag tycker Noice låt har så bra text."Du lever bara en gång och den gången är nu. Det är bara en som vet hur det ska levas och det är du." Det skulle vi alla tänka på och göra det bästa av våra liv. Undvika bitterhet och avundsjuka till exempel, och andra negativa tankar. Det tar bara en massa energi från en som man kan behöva till annat. om vi alla tar ansvar för vårat liv skulle alla må bättre.

Detta har jag lärt mig förstå ännu mer här på bloggen. Här finns människor som gått igenom mycket sorg och smärta, men ändå kan se det ljusa i livet. Många har kroppslig smärta, arbetsskador, utbrändhet och andra problem. De har inte bara sin smärta att kämpa emot, utan också samhället.
image63
Jag läste en blogg i veckan som var. En kvinna som har kronisk värk i kroppen, anses numera frisk av en läkare som ej överhuvud taget sett denna människa, vad grundas sådana beslut på? Vad blir kontentan av detta beslut? Jo, hon är för frisk för att få sjukpenning och för sjuk för sitt jobb. Skulle hon säga upp sig och gå till arbetsförmedlingen skulle deras bedömning troligaste bli att vedebörande är för sjuk för att jobba, snacka om moment 22 för då är det plötsligt ingen som behöver betala ut någon ersättning. Vad ska man då leva av?

Om man nu inte har en maka/make som kan försörja en?

Såg något av Svts samhällsprogram typ Uppdrag granskning om just detta. Mitt råd är kolla upp noga allt innan något som helst beslut tas så man inte drabbas än värre. Detta är helt galet och varför man aldrig rättar till dett kan man ju bara spekulera om. För det är oförsvarbart när det är samhället som slår undan benen för sina invånare, för det är ju faktiskt vi som är samhället! Vi måste vara mer någa vem vi sätter att styra landet och kommuner. När ett sätt att jobba som ovan blir så tokigt så måste det rättas till fortare än vad som idag sker.

Vi måste oxå få de som bestämer inse att alla människor faktiskt inte kan jobba heltid hela arbetslivet och att sjukskrivning inte är ett sätt att komma undan och vara ledig. Man hamnar utanför när man är sjuk. Gemenskapen på arbetsplatsen, osv. Man har betydligt sämre ekonomiskt, detta gäller även de som är arbetslösa. Kan allt våld som vi ser i samhället idag vara en reaktion på att vi segregerar samhället allt mer. Bara de som tjänar väldigt bra, som oxå har det bra? Är det så vi vill ha det?
image62
Var rädda om varandra!
Hej svejs!

Mitt åttital del 3


Här är våra tonårsidoler från 1981! NOICE

Mitt Åttital! del 2
Jag fick vänta i 26 år innan denna skiva blev min!
Nu har den och jag spelar den ofta för jag tycker norskan är så härligt språk!

Mitt Åttital del 1

Nu vill jag berätta om mitt liv som 15 åring! Detta år 1981 skulle jag konfimera mig på pingsthelgen. vi for på vårkanten på dagsresa som hette konfirmationsresa! Vi skulle åka till Trondheim, Norge. Det kunde inte bli bättre, jag hade nördat ner mig i en norsk grupp vid namn The Kids. Man kan säga att det var Norges svar på Noice.

Jag och min vän Anna var helt med och mycket ivrig att göra stan! Vi hade frigång på förmiddagen och skulle återsamlas med prästen och hanses fru vid ett lunchställe klockan 13:00. Vi måste ha haft alldeles för brått för innan vi visste ordet av hade vi hamnat i hamnen, inte en affär någonstans men saluhallar full med fisk överallt! Innan vi hittade därifrån! Fy bubblan vad vi gick!

Tillslut kom vi åter in till city. Vi hittade även en skivaffär som vi rusade in i vi hittade massor av skivor som vi ville ha, så vi frågade vad en LP kostade. Till vår förvåning skulle de enast ha 5.90 för en skiva! Makalöst bra pris, hemma kostade en skiva typ 45 kronor.

Ett hundra kronor hade vi fått med oss var och ni förstår väl, vi kunde köpa 10 LP skivor och ändå ha 61 kronor, snacka om att vi kommit till paradiset! Vi valde och vrakade och när vi väl kom fram och skulle betala, så blev summan 950 kronor, VA!! Vi tappade hakan, var dom inte klok?? Jo men den här killen kunde lite svenska, så pass att han kunde förklara för två unga blondiner från Sverige att de vände på siffrorna! Då var vi inte intresserad för det var helt plötsligt dubbelt så dyrt som Sveriges priser.

Fast jag har alltid haft svårt att hålla i pengar bestämde mig för att fråga efter en norsk skiva som jag inte kunnat få tag i hemma, men just The KIds, men de hade aldrig hört talas om dem?? What?? De är ju förbövelen från Tronheimstrakten. Nähe, vi gick till de skivaffärer vi hittade var resultatet okänd! Märkligt i Sverige hade det spelats detta band på radion åtskilliga gånger.


Vi fick ge upp och och luncha med läsarpolarna och prellen och prellskan. Det var ju oxå en upplevelse! In kommer tallrikarna och vi fick hör och häpna en köttbulle stor som en liten handboll! Detta serverades kokta potäter och gröna ärtor. Dessa gröna ärter var så salt så de var i princip oätlig, en av de mindre smarta brudarna som var med trodde de berodde på att det bara fanns saltvatten i Norge som ligger vid havet! Åhhh-orka- kommentera sånt!

När vi så hade inmundigat denna förplägnad,så begav vi oss till Nidarosdomen denna vackra domkyrka. Vi fick en guidad tur i denna byggnad. Vi skulle även få se ett av tornen som låstes upp och med guiden i spetsen så tog vi oss upp för denna spiraltrappa, när hela busslasten med konfirmander kommit in i trappen slog siste man igen dörren, shiiit nyckeln på utsidan. Vad gör nu? Det var helsvart i trappen, vi hade ett varsit trappsteg att stå på, fint!
Siste man, alltså han som drog dörren, började banka och slå på den samma. Efter ett bra dag var det tillslut någon som uppmärksammade våran något pinibla situation! och äntligen låstes dörren upp och ut rasade en massa tonåringar, och det var nog oxå i sista stund dörren gick upp, jag tänker först och främst på några som hade en släng av klaustrofobi! Inte skoj med tanke vi stod som packade sillar där i spiraltrappen! Jag tror inte heller att någon gick upp i tornet utan vi gick nog ut kyrkan kan jag tänka.

Eftersom jag inte har några fler minnen av denna resa så för vi nog troligaste hem.

Fast min vän Anna kanske blev inspirerad av denna resa och hamnen i synnerhet. För hon har vid det här laget bott i Norge i 20 år och arbetat inom fiskindustrin och att hon skulle flytta hem verkar inte troligt nu när hon är sambo med en norrman oxå! Men vem vet!

Det var iallafall av henne jag fick min hett efterlängtade present, i år efter 26 år en skiva med The kids fra Norge! Tänk att de fortfarande turnerar! Här kommer nu ett par smak prov från min ungdom. Håll till godo minns och njut!
Hej svejs
Nickan!

Konstnärs-ådran

Musiker och konstnärer är ett skapande släkte, själv är jag på tok för ytlig för att kunna begripa vad det handlar om. Detta har min 20 årige son som ligger mycket högt på skapar kurvan ,sagt! Han håller på med att skapa kring foton, manus ,filmer, tecknar and you name it! Själv har jag inga sådana läggningar enligt honom.
image57

Jag känner mer eller mindre flera/många musiker, mycket intressanta människor. Jag babblar och surrar jämt men dessa kan jag kolla in hur länge som helst. Jag bor ju i Jämtland, och varför har vi så mycket bra musiker häromkring? Finns det inte mycket att pyssla med så det bara blir så eller, why? Alla dessa är ju så trevliga oxå! Vilka har vi? Jo, Jannez väldigt populära! Patriks combo som har egen radio på Radio Rix varje torsdag. De drar fullt hus hela veckan vid Stadsgården på Yran. Ständut blakk är ett annat band som ligger på topp i Sundsvall med omnejd. De har fullt i tältet på Yran de med. Hoven Droven som drar ända till Amerikat för spelningar! Marmelad orkestern är väl ett känt after sun/ski gäng! Eller Krister Halvarsson och Lars Persa som sjoong på Jämska! Nu kan jag inte skriva fler för då skulle bloggen bli så lång, men det finns en uppsjö till med kända och okända musiker i vårat län! Helt topp, tycker jag!
image59


Jag gillar musik och musiker, men kan banne mig inte ta en ton! För då skulle solen gå i moln för alltid! Jag kan rita som en 5 åring, är jag på gång kan det bli en skaplig streck gubbe! Jag kommer aldrig att leda något inredningsprogram heller! Till min fördel har jag iallafall upptäckt det så bland folk gör jag inget sånt!
image58

Jag har igentligen bara familjen och fordonen som intresse. Kan verka rätt trist när man analyserardet men det räcker för mig! Det är väl oxå ett mål här i livet att komma till ro och vara tillfreds med sig själv?
image60

Har haft ett snack med en polare om att könsbestämma kattungar, fick ett mejl med foton på dem för att se om jag kude se vad kön det var, mejlets ämne: Rump vm. Tyckte jag var så roligt, att det blev svårt att koncentrera sig på bilderna. Jag såg verkligen vilket vm det var innan fotona var tagna!

image61
Nu ska jag lämna er i fred för den här gången! Ska försöka hitta på att skriva om!
Hejsan Svejsan

Göra slut!

Nu har jag ett nytt ämne att fundera på. Att bryta upp från ett förhållande, kan man göra det utan att den andra blir sårad och känner sig dumpad? Jag vet inte. Det finns människor i min närhet som är inne i ett sånt tillstånd just nu. Var inne på en sida om sådana grejjer och där var det en man som i ett års tid funderat på skilsmässa. För tre veckor sedan berättade han detta för sin fru som blir hysterisk och ledsen så fort det kommer på tal. Ett svar som mannen fick av en annan på sidan var att dett beslut har du gått igen i ett år medans din fru bara haft tre veckor på sig, alltså 49 veckors försprång för honom! Inte konstigt att de inte är i fas. Visst är det så att när man kommer dit hän att uppbrott kommer till tanken så säger man inget utan funderar själv fram och tillbaka.

En annan jag vet om mådde han tjyvtjockt i ett antal månader magen var i olag och han blev inbunden och tyst. När sambon frågade om det var något som tyngde honom eller om han träffat någon ny så förnekade han det bestämt. Deras förhållande var en 5 år gammalt, så de bör ju ha känt varandra skapligt. Hon bad honom att var det något måste han berätta för henne, vad det än kunde handla om. Någon månad senare, satt de och prata när han plötslig talade om att han omedelbart skulle flytta för han träffat en annan kvinna, som han ville leva med. Henne träffade han i samma veva som han började må dåligt. Även om han inte visste ut eller in då, så skulle han ha huggit på hennes uppmaning att prata. Då kanske inte hon sedan känt sig så dumpad och sårat, utan även hon har kunnat gå vidare. Ofta fastnar man i det kränkta tillståndet ,man ringer och attackerar den andra med anklagelser och bittra ord. Man känner sig dumpad och ifrågasätter hela förhållandet. Det tar sig ut i irrationella beetende som man sedan får ångra. Ja, jäklar jag kanske skulle bli samlevnadsexpert!!

Nog om relationer, tänkte jag säga men det var innan jag hade kontakt med en polers!Hon var less på sin sambo för han sa en sak och resultatet blev något helt annat och detta hände alldeles för ofta!

Jag ska ha matgäster ikväll så jag hade tänkt plocka lite och grejja med maten, vad händer? Jo min man letar sin mössa som han letar vareviga vinter, lägger bort den själv och inte i garderoberna, näädå precis vart som helst och helt utan logik. Vi har bott ihop i 11 år nu, och varenda gång vintern kommer letar vi just den här mössan. Jag har bett att få lägga undan den så jag vet vart jag ska gå när det är dax. Men inte! Han kan själv! Nu har hallen förvandlats till en krigszon kan man tro, själv har han gått ut, och nu kommer han banne mig inte in förrens till middagen. Ungarna ska ha diverse från vinden ( snön kom igår, ju) det är blött på golvet överallt för de kutar in och ut med dojjerna på även mannen!. Är det konstigt att man längtar bort någon gång!

Nu ska jag plocka så det går att i första hand ta sig in genom ytterdörren och sen får vi se vad jag hinner!
Hejsan svejsan!

image56

Puh, Vad jobbigt!

Förlåt att jag inte ringt eller kommit förbi på ett tag, men min bil
behövde tvättas så jag tog den till ett ställe som jag hade hört talas om.
Där är de helt hopplösa.
Nu har jag fått tvätta den tre gånger på en vecka, och de får den visst
aldrig ren.
Nu vet du i alla fall var jag befinner mig...
>
SU C K, J AG FÅR ÅKA DIT IGEN.............
image55

En vanlig Vecka!

Kan nu berätta hur en vecka i mitt liv ser ut!
Styrelsemöte med bilklubben 19:00, kom hem kl.22:15 Kväll 1.
Två dagar den här veckan möte efter jobbet, personalmöte och utbildning.
Lite trögt med alla möten på kvällarna, vill hem då. Faen, man åldras, inte orkar jag vara borta och jobba 9 timmar i sträck var och varannan dag, har blivit trött, jag

Igår var min 8 åring på väg hem från skolan och blev antastad efter gång vägen. En man ville att han skulle följa med hem, fyyy f...n vad jag blev orolig och arg! Nu får ingen av dem gå själv, förrän det bringas klarhet i vad/vem det var och hur det gick till!

Har sökt en intern kurs genom jobbet,Den börjar på måndag kl 09:00.
Min kollega som oxå ska gå frågade ikväll om det var
klart för min del,-Nä sa jag, men det är ju 9 timmar kvar Minus helgen,då
och på måndag börjar jag ju 08:00 så visst hinner de meddela sig för, man behöver ju ingen tid att
förbereda sig på! Nää, nu var jag lite trumpen tycker jag! Men visst hade det varit rolig att få förbereda sig!


Jag sitter och undrar om det inte håller på blir vinter? Snön som kommer ligger kvar ända sen igår. Det vore skoj för det blir en aning ljusare. Förra vintern var vi utan snö till jul och bor vi ändå här uppe (östersund) så kan det få bli riktigt med snö, faktiskt. Jag har ju ny skoter oxå för säsongen så det vore sköjj om man fick testa grejjset å.

Vad mer? Jo en vän har en katt som nedkom med 5 st ungar, och gud vad de är söt. En såg ut som numera avlidna katt Tokfias Filliefjonken, det var en skojjig katt med tomtar på loftet! Vi är helt utan djur och har så varit några år, skit trist men ännu tristare när man inte har tid för dem, det får bli en senare fråga! Men gullig var dom!
image52

Fick mejl av min forna arbetskamrat *A* i kväll, jag tycker att det är tråkigt att vi inte ses och hörs som förr, men det blir så. Han har inte glömt oss även om han hade bråttom så kom han in fram och tillbaka igår. Det är kul! Hela familjen är toppen! *E* som slutade häromveckan mejlade oxå! Kul att de minns mig, saknar er!
image48


Hahahaha! Igentligen har jag mycket bra människor omkring mig, hur har det gått till? *C* är nog den omtänksammaste och snällaste människa jag någosin träffat! Hon har tid med alla tänker på alla och hjälper alla, men tänker aldrig på sig själv eller begär något för egen del. Hur kan det bara finnas sådana människor på den här jorden, en gåta! Framför allt, hur vill en sån god människa bli vän med mig och i så många år? har en syster Yster oxå! Hon är skoj! Vi har ju som familjer båda nu så vi träffs mest över telefon, trist. Vi har haft träffats daglig och skrattat läppen av oss mer än en gång vill jag påstå!
image49

Är dansforum i Vemdalen i helgen, kanske man skulle åka på något sådant och kolla läget för de som åker har visst kanonkul. Inte för jag är tänkt och stuffa men man kan ju bärsa. Kanske en tjej helg, vad vet jag. Är ju inte direkt någon partypingla! Orka!
image50


Mina yngre barns gudföräldrar ska ta med dem på bio på lördag, det ser de fram emot. Ikväll kom jag på att de kan väl komma och krubba här sen ,då. Nu har jag fulla pallet med olika menyer, och håller som bäst på att välja. Måste bli något som passar till rödvin för det vill jag ha!
image51
Vad ska man säga om livet i övrigt? Det knallar väl på som det ska, fast det är ju bara en och en halv månad till jul, Va ruggit fort det går! Hur ska man hinna med?? Konstigt livet går bara fortare och fortare ju äldre man blir, helmysko. Snart sitter man där med det mesta av livet bakom sig, konstig tanke!
image53

Nä,nu måste jag hoppa i lådan om jag ska fixa sista jobbdagen den här veckan!
So long!


Tjejkvällar!

>------------------------------------------------------------------------

Två väninnor var ute på en "tjejkväll", båda lyckligt gifta, trofasta och

exemplariska fruar. Denna kväll blev det en aning för många Bacardi

Breezer och när de var på väg hem, extremt berusade, blev de kissnödiga,

och bestämde sig för att smita in på kyrkogården.

När den ena av dem var klar insåg hon att hon inte hade något att torka

sig med, så hon tog av sig sina trosor och använde dem.


Den andra kvinnan hade på sig ett par mycket exklusiva och dyra trosor som

hon absolut inte kunde tänka sig att använda. Lyckligtvis hade hon satt

sig bredvid en grav där det låg en vacker krans med ett stort sidenband i,

så hon slet loss detta och torkade sig med det. När de var klara begav de

sig hemåt, berusade och glada i hågen.


Nästa dag blev den ena kvinnans man oroad över

att hans rara och oskyldiga fru låg kvar i sängen med en ordentlig

bakfylla och funderade på vad som skett kvällen innan, så han ringer upp

den andra kvinnans man och säger:

-"dessa utekvällar måste genast upphöra! ... Jag har börjat misstänka det

värsta.... I natt kom min fru hem UTAN trosor, och hon ligger fortfarande

i sängen...."


- "Det är väl ingenting" svarade den andre mannen, "Min fru kom hem med

ett kort uppstucket i rumpan, där det stod: Från oss alla på

brandstationen, vi kommer aldrig att glömma dig"


 

image39image54


Glöm inte att komma ihåg!

image38

Dum dummare!

Lite roligt ska man ha så här på en söndag!.

Söndagsfräckis

En mamma och en pappa tog med sig sin son med till en
nudiststrand. När pojken promenerade längs stranden noterade han att några
av
kvinnorna hade större bröst än hans mamma så han frågade varför det var så.

"Ju större bröst en person har, desto dummare är den personen",
svarade mamman. Pojken nöjde sig med svaret och sprang ner för att leka
ivattnet. Efter ett tag återvände han för att berätta att många av
männen hade större snoppar än hans pappa. "Ju större den är, desto
dummare är mannen", svarade mamman än en gång. Pojken nöjde sig med svaret
och sprang ner för att leka i vattnet.
Efter ett tag återvände han för att berätta om sin senaste
upptäckt.
"Pappa pratar med den dummaste tjejen på stranden och ju längre
han pratar desto dummare blir han"

image47

Livet som försäljare!

image46

En ung kille från en by I Norra Norrland flyttade till Stockholm
och gicktill ett stort köpcentrum för att söka jobb.

Chefen för köpcentret undrar: "Har du någon säljerfarenhet?"

Killen svarar: "Nååå, jooo, nok har ja jobbat som säljare hemma I
skogarna."

Eftersom chefen tyckte killen verkade trevlig och framåt bestämde
han sigför att anställa honom.
"Du kan börja I morgon bitti" sa han till killen. "Jag kommer ner
efter vihar stängt imorgon kväll och ser hur du har haft det på din första dag."

Killen hade en tung dag, men till slut var den till ända. Efter
stängningsdags kom så chefen ner som han hade lovat dagen innan.

"Hur många affärer gjorde du idag?" frågade chefen.
Killen svarade: "En."

Då blev chefen lite fundersam och sade "Bara en!?
Våra försäljare brukar normalt göra mellan 20 och 30 affärer på en dag.

Hur mycket pengar rörde sig affären om?"

Killen svarade: "1 911 138 kr."

Chefen blev mycket överraskad och sade: " 1 911 138 kr!!! Vad sålde du dåtill honom? "

Killen svarade: "Först sålde jag en liten metkrok. Sedan sålde jag
enmellanstor metkrok. Därefter sålde jag en stor metkrok. Sen blev det ettmetspö. När jag sedan frågade vart han skulle fiska någonstans svarade han att han skulle åka ner till kusten. Då sa jag att han skulle behöva en båt,så vi gick ner till båtavdelningen.
Jag sålde honom den stora Baylinern med dubbla motorer. Därefter visade detsig att hans lilla Honda Civic inte fick dra den stora båten, så jag tog medhonom till bilavdelningen och sålde honom den där 4-hjulsdrivna ChevroletTahoen.

Chefen, som nu var I chocktillstånd sade... "Så du menar alltså att en killekom in för att köpa metkrok och du lyckades sälja honom en båt och enbil?????"

Då svarade killen glatt: "Nej, nej! Han kom in och skulle köpa
tampongertill sin fru, och då sa jag att han lika gärna kunde åka och fiska, eftersomhelgen ändå skulle vara förstörd!"


image44


 

image45

 

 


Smärta!

Nu har jag min första sjukdag på 10 år. Denna djävulska dag har varit ett svart hål. Vaknar med en huvudvärk som inte går att beskriva. Fast besluten att ta mig på jobbet fortsätter jag med morgon bestyren. Tar tabletter och försöker få ungarna klar mellan toabesöken för uppkast. Tillslut spyr jag bara jag tittar måste jag kapitulera och inse att jag och jobbet inte är någon bra kombination idag. ringer och sjukanmäler mig drar för fönstren och lägger mig. vaknar kl 12:30 med samma huvudvärk dunkandes lika intensivt.. har jag fått en hjärnblödning eller? Kan det vara min kassa axel i samverkan med min migrän som på sista tiden blivit mer aktiv? Nä, nog om smärta och sjukdom. Det gör det i alla fall omöjligt att skriva med skenan på. Detta gör förjäkligt ont att göra oxå!

image41

Ska det snöa eller inte, blir galen av nästan väder. Jag vill ha vinter så jag kan prova min nya skoter, eller torrt på vägarna så man kan åka något av de andra bilarna som man inte orkar tvätta jämt (därför ska det vara torrt, de tål fukt) inte detta mellan väder. Fy bubblan nu regnar det igen.
image42

Vad ska jag hitta på, det vore roligt om man hade tid och möjlighet att dra ihop gammelpolarna och bärsa lite känns som det var över 100 år sedan. Lurar på ett event ska se om det kan bli verklighet. Återkommer längre fram med dessa planer! Måste lägga mig nu för att kunna arbeta imorgon, orkar inte mycket efter en sån här pärs som denna dag varit! Bye bye!!

Man ska inte ha för brått!

Piloten tar mikrofonen och berättar för sina passagerare att flygningen mot
Paris är påbörjad, vilken väg dom skall ta och beräknad ankomst.
När detta är gjort önskar han passagerarna en trevlig flygresa men glömmer
stänga av mikrofonen.

- Sten, har du ställt in autopiloten på Paris?
- Ja, det är klart. Nu skall jag gå och skita, sedan skall jag sätta på
Cissi ! Hon är alltid pilsk och beredd på en snabbis i pentryt.

Alla passagerare hör detta och även övrig personal i kabinen.
En flygvärdinna kommer springande i gången för att informera piloterna om
den penibla situation som uppstått men snubblar raklång och blir liggande
på golvet.

En passagerare klappar henne på axeln och säger:
- Du behöver inte ha så bråttom, han skulle skita först.....

image43

Opel!

image40
Jag är glad att jag fastnade för en bil som jag oxå kan köra!! Tänk det finns så lättkörda bilar så vi kvinnor får chansen att sitta bakom ratten! HAHAHAHAHA!!

Hur tänker man?

Sitter och läser en så kallad "damtidning" och så kommer jag till läsarnas frågespalt, till advokater konsument vägledare och så vidare. Det kan jag förstå, men så kommer jag till fråga doktorn och samlevnads experter då övergår detta iaf mitt förstånd. Hur i hela världen kan man sitta och vänta på ett svar om sin evetuella dödliga sjukdom från någon som aldrig sett eller undersökt mig!!!! Vad för svar förväntar man sig? Ofta står det oxå be mig inte prata med min läkare....- Nehe vill du inte veta om vad det är för fel på dig, varför i helvete skrev du då för??
Känner jag mig dålig så skulle jag boka ett läkarbesök inte skulle jag skriva till en tidning!

Samlevnads experten får ännu märkligare frågor.

"Jag lever med en 7 år yngre man. Nu tror jag han har blivit homosexuell. Jag törs inte fråga honom vad tror du? Vårat samliv har varit bra men nu föredra han att vara ute med sina vänner än att vara hemma med mig".

Varför går det bra att bo och ha sex med en person, men inte prata med vederbörande??? Jag fattar inte!!

Måste det betyda att man inte sitter hemma med en halv/heltråkig människa utan umgås med andra, så är man automatiskt homosexuell. Har absolut inget emot människor som är homo/bi eller vad det heter. Alla ska ha rätt att leva som de vill och med vem de vill. Det är ändå rätt nördigt att sitta och tro att det skulle vara det som är problemet,klart lättare för henne annars kanske hon måste ändra sig eller göra något själv.

Vi blir dränkta med sexprogram på radion och tv:n. varenda tidning värt sitt namn har sexrepotage och sex spalter osv. Ändå verkar folk ha det svårt i sängen. Vad är felet? Ja om man aldrig pratar med varandra så kan man inte heller lösa några problem, kolla bara Dr Phil det han säger och gör är inget hokus pokus men de som träffar honom verkar all form av sunt förnuft vara en nyhet. Var rädd om varandra, lös problemen innan de har blivit förstora. Lev livet nu, det går inte i repris!
image34image35

Halloween!

image30
Denna helg skall vi åka till några kyrkogårdar och sätta ett ljus och minnas dessa personer lite extra.
Jag tycker att det är trevligt att fara på dessa resor. Jag och min man berättar om personer som avlidit som den andra inte vet om eller har träffat. Olika minnen vi har av dessa som har gjort och varit med om. Vi träffar personer som jag inte sett på flera år och andra som mjag har kontakt med året runt. Det är fridfullt och vackert på kyrkogårdar och just denna helg är det extra fint med alla lyktor som lyser så vackert.

image31

Efter detta så ska man växla humör helt! Då ska man spöka ut ungarna och låta de få tricka och treata för fullt!
Detta är helgen ungarna väntar på. Det är dräkter, stygga maskar, hattar och GOOODIS i långa banor. Detta spektakel pågår resten av dagen och långt in på kvällen!
image32

Televisionen visar skräck och thrillers hela helgen. Man skall träffa släkt träffas och trivas! Hur ska man få det att gå ihop!

image33

Jag tar en sak i taget och i år är det ungarna som bestämmer, därför blev jag glad idag när syrran har bjudit hem mors och fars på middag i kväll. Då slipper jag ha dåligt samvete för jag inte hinner med det.
Nu ska jag fortsätta plocka en stund medans skinkan griljeras.
Ta vara på dagen!
Glad Halloween!

Rädsla, humörs svängningar....

Det är en helt vanlig veckodag. En tjej är ensam hemma och hennes man är på jobbet. Det ringer på dörren och hon går för att öppna.


Ute i trappuppgången står en man, kanske något år äldre än henne.


Han ser lugn och trevlig ut absolut inte konstig eller avvikande ut på något sätt. Han säger inget så hon öppnar med ett:


-Ja...?


Han harklar sig och säger:


-Jo, jag kommer nu att ställa en fråga som kan verka väldigt konstig!


Innan jag ställer den vill jag bara berätta att jag inte är ute efter att skada dig eller på något sätt vara dum. Det är en helt vanlig fråga!


Jag tänker ställa den och sedan gå... Du behöver inte svara på den nu.


Om du inte svarar nu så återkommer jag exakt klockan 17:00 i eftermiddag och ställer samma fråga igen. Då kommer jag att kräva ett svar!


Hon skruvar lite på sig och känner en stark olustkänsla men han ser verkligen inte hotfull ut. Snarare väldigt förvirrad så hon säger:


-Öhhum... Jaha!?!


-Här kommer frågan! Har du en fitta?


Hon börjar flacka med blicken och ser då väldigt rädd ut vilket mannen uppmärksammar. Han säger då:


- Jag ser att du är blev rädd och orolig. Det vill jag verkligen inte att du ska vara! Jag ber så mycket om ursäkt! Jag kommer dock tillbaka klockan 17:00 och ställer frågan igen, sade han och gick sin väg. Hon smällde igen dörren fortare än någonsin och skyndade sig till telefonen.


Hon ringde sin man och berättade allt som hänt och naturligtvis att pervot skulle komma tillbaka klockan 17.00.


Mannen, som var av den litet tuffare skolan, lovade att skynda sig hem och till och med ta med en vän som även han var stor och stark. Klockan blev så 17:00 och dörrklockan ljöd. Precis på slaget, precis som utlovat.


Maken och makens vän trängde sig nu in för att gömma sig bakom dörren och överrumpla det "perversa psykfallet" som terroriserat hans stackars värnlösa fru. Hon kände sig stärkt och trygg att ha en så stabil uppbackning öppnade tryggt dörren. Där ute i trapphuset stod samme man som tidigare under dagen ställt den konstiga frågan. Han såg lika snäll och trevlig ut som tidigare och han sade:


- Hej! Minns du mig? Jag var förbi tidigare idag och ställde en fråga.


- Jo, jag kommer ihåg sade hon. Skulle du inte fråga något?


- Exakt! Nu kräver jag dock ett svar... Har du en fitta?


Hon kände sig oerhört trygg så hon svarade självsäkert:


- Jajamensan!!!


Den äkta mannen var nu så arg att hans knogar vitnade och han var beredd att hoppa fram för att ta hand om puckot. Han kom dock av sig av den okände mannens svar:


- Så bra! Använd då den så att din man inte behöver sätta på min fru mer!

image36

Ålders Demens....

Hallå igen!
Nu tänkte jag berätta om ÅNK. När du läst detta förstår du vad jag menar! Jag har en gammal...?!! arbetskamrat från fornstora dar, som påstår att hon drabbas av demensliknande tillstånd ibland. Herrom kvällen ringde jag henne mitt i Dr Phil, hon skulle återkomma efter programmet. Dagen efter sa hon att samtalet uteblivit pga demens och rädsla( inte för mig , men för mörkret!)

HAR DU ÅNK?
>>
Verkar det bekant?
>>
Jag blev nyligen diagnostiserad med ÅNK
>>
 (Åldersbetingad Nedsättning av Korttidsminnet).
>>
 Så här visade sig symptomen:
>>
 Jag bestämde mig för att tvätta bilen. När jag är på väg ut till garaget
 upptäcker jag posten I hallen.
>>
 Bäst att kolla posten innan jag tvättar bilen, säger jag till mig själv.
>>
 Jag lägger bilnycklarna på bordet, kastar reklamen I papperskorgen och
märker att den behöver tömmas.
>>
 Därför lägger jag räkningarna och ett brev med en svarsblankett på bordet
 och bestämmer mig för att tömma papperskorgen först.
>>
Eftersom jag trots allt går förbi en brevlåda när jag ska till
pappersinsamlingen kan jag lika gärna posta svarsblanketten. Men då
 behöver jag en penna.
>>
 Mina pennor ligger på skrivbordet I arbetsrummet, så jag går in dit och
 hittar en flaska juice som jag börjat dricka ifrån.
>>
 Jag ska börja leta efter pennan, men först måste jag flytta juicen så 

jag  inte råkar spilla på skrivbordet.
>>
 Juicen håller på att bli varm och bör sättas in I kylen.
>>
På väg till köket med juicen får jag syn på en blomvas som står på bänken.
>>
 Blommorna behöver vatten, så jag ställer ifrån mig juicen på bordet.
>>
 Då ser jag mina glasögon som jag letat efter hela förmiddagen.
>>
Det är bäst att jag lägger dem på mitt skrivbord, men först ska jag vattna

 blommorna.

Jag lägger glasögonen på köksbänken och fyller vattenkannan med vatten. 
Då får jag plötsligt syn på fjärrkontrollen till TV:n.
>>
 Någon har lagt den på köksbordet.
>>
 Ikväll när vi ska se på TV kommer vi att få leta efter kontrollen, men
 ingen kommer att tänka på att den ligger på köksbordet.
>>
Jag bör lägga den där den ska vara, men först ska jag vattna blommorna.
>>
Jag häller lite vatten I vasen, men det mesta hamnar på golvet. Jag lägger
tillbaka kontrollen på bordet och går för att leta en trasa.
>>
 Så går jag ut I hallen igen för att försöka komma på vad jag hade tänkt
 göra.
>>
 Vid dagens slut är bilen fortfarande smutsig,
 Svarsblanketten har inte blivit postad,
 Det står en flaska med varm juice på bänken,
 Blommorna är vissna,Jag kan inte hitta någon penna,
 Jag kan inte hitta fjärkontrollen till TV:n,
 Jag kan inte hitta mina glasögon och
 Jag har ingen aning om var jag lagt bilnycklarna.
>>
 Jag försöker komma på varför det inte blev något gjort idag.
>>
 Det är förbluffande för jag vet att jag har varit upptagen hela dagen
och jag är helt FÄRDIG.
>>
Jag förstår att detta är ett allvarligt problem och jag ska söka hjälp för
 det, men först ska jag kolla min mail....
>>
 
image27
Ett gott skratt förlänger livet!

Vintips!

image25

Lite vintips inför vintern!


 

Först och främst skiljer man mellan röda och vita viner:


Lättast skiljer man dessa båda vintyper från varandra om man skvalpar ut
en skvätt på en vit bordduk. Det vin, som lämnar en lila fläck efter sig,
är ett rödvin.
Riktiga kännare kan på bara smaken avgöra om vinet är vitt eller rött.
De vita vinerna smakar i regel ättika medan de röda smakar stämpelfärg.
Man kan alltså genom att suga på en vanlig kontorsstämpel och sedan
jämföra smaken med ett vin, konstatera om detta är rött eller inte.
Till fiskrätter, såsom fiskbullar och matjessill föredrar de flesta vitt
vin, medan man till kötträtter såsom falukorv och sylta bör ta ett rött
vin.

Portvin är ett vin som man serverar i porten. Har man inte någon port,
kan man bjuda på det i trappuppgången eller i hissen.

När man serverar torra viner bör man se till att det inte är tvärdrag
eller att någon av gästerna råkar nysa, ty i sådana fall dammar vinet
omkring i lägenheten. När man serverar ett torrt vin är det därför
lämpligt att ha en dammsugare i beredskap.

Om man själv ska bära hem sina flaskor från systembolaget gör man klokt
i att köpa ett lättvin, så man inte får för mycket att kånka på.
Till vilt bör man välja något vildvin, medan man till grillat och annat
vidbränt kött serverar brännvin. Renstek sköljer man ner med renat.Saker som är svåra att säga när du druckit för mycket vin:- Oöverträffat- Innovativt- Preliminärt- KvastskaftSaker som är väldigt svåra att säga när du druckit för mycket vin:- Västkustskt- Konstitutionerad- Substantiera- TillvägagångssättSaker som är i stort sett omöjliga att säga när du druckit alldeles för
mycket vin:
- Tack, men jag vill inte ha sex.- Nej, ingen mer sprit för min del.- Ledsen, du är inte riktigt min typ.Lycka till med vindrickandet i Vinter!

image26


Blondiner, vin och äkta män!

Kära dagbok
Förra året bytte jag ut alla mina fönster mot dyra
tre-glas-lågenergi-fönster.

Den här veckan ringde en man från firman som installerat
 fönstren.
Han påpekade att dom gjort jobbet för ett helt år sedan men
ännu inte fått betalt.
Ok, bara för att jag är blondin så betyder det inte att jag
automatiskt är dum.
Så jag berättade för karl´n vad hans snacksalige
 försäljare
 sagt för ett
år sedan, nämligen att efter ett år så har de här
fönstren
 betalat sig själva.

Och hallå, det har gått ett år nu!
Det blev tyst i andra änden av tråden så jag lade på Han ringde inte upp
igen. Han kände väl sig dum!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


TRIMMA DIN HJÄRNA -

En buffelhjord rör sig inte fortare än den långsammaste buffeln.

När hjorden jagas är det de långsammaste och svagaste djuren'som dödas först.

Detta naturliga urval är bra för hjorden, eftersom hjorden som helhet blir snabbare och friskare genom den kontinuerliga gallringen av de svagaste medlemmarna.

Ungefär på samma sätt kan den mänskliga hjärnan inte jobba snabbare än sina långsammaste hjärnceller. Som alla vet, tar överdriven alkoholkonsumtion kål på hjärnceller men naturligtvis är det de långsammaste och svagaste hjärncellerna som går åt först.

Genom att regelbundet konsumera vin kan man alltså rensa bort de svaga och långsamma hjärncellerna och därigenom göra hjärnan till en snabbare och effektivare maskin.

Det är således därför man alltid känner sig smartare efter ett par glas vin...


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Frun ställer sej naken fram för den stora sovrumsspegeln. 
-Älskling, säjer hon, jag ser en gammal kvinna i spegeln här. Ansiktet 
är rynkigt, tuttarna hänger nästan till midjan, och min rumpa säckar en 
kilometer, jag har feta ben och armarna är sladdriga. Hon vänder sej 
till sin man och säjer:
-Säg nåt positivt så jag mår bättre Han tänker allvarligt en stund och
så säger han 
-Det är i alla fall inget fel på din syn .

Tjabba!


RSS 2.0