Politik!

Jaha, sitter här och funderar på detta ämne. Idag fick jag höra ett så skojjigt snack mellan en far och hans lilla dotter( modern återgav det för mig!) Denne far är vad man kan kalla en man i typ lite chefsposition i samhället. Kunde vara vart som helst i Sverige.
image22Freddan (Reinfeldt) har ju åkt land och rike runt för att övertyga oss vanliga dödliga att det är de svaga och sjuka som måste ha pisk och de dörika med flermiljonsvillor som måste få lättnader. Alltså precis tvärtom vad vi ha lärt oss en gång. Jag kallar detta "mission impossible". Fast det vete gudarna i och med att de vann så måste de ha lyckats lura många. Han skulle i allafall besöka faderns arbetsplats och då han berättade detta för dottern och undrade om hon inte tyckte det skulle bli roligt för pappa att träffa statsministern, svarade hon: -Det hade varit mycket roligare om det varit Mamma mu! och vet ni? Jag tror hon har rätt!!!

Kolla in bilden ovanför. Skulle det inte vara roligare om man nu ändå ska bli förd bakom ljuset, så kan väl den som ska göra det vara sexig. Problem, Error!! Kan det vara möjligt att finna någon sådan som oxå är politiker??
image24

Mamma Mu och Kråkan!

image23


Ja, då må det nå bli Tompa Bodström. Han skulle kunna få ljuga mig full iallafall. Närmare sexighet än så kan jag inte komma, faktiskt! Betänk en Fd fotbollsspelare, kan ha snygga kroppar, de! Jag tycker han är charmigare än Mona, partiledaren oxå! Ska man ändå bli lurad, så kan man få må gott under tiden! Detta är väl så mycket jag bryr mig om politik för tillfället!

Fick en lite kul grej , som jag tycker är rolig. Jag har nojjat fast i 80-talet! Va det var kul då! Stora frisyrer och axelvadd och allt vad det var! Jag gillar fortfarande det och då fick jag denna skojiga grej, lääs och minns!!

80-talsbruden

Visst är det ofattbart att.....

 

 

Vi på fullt allvar trodde att George Michael var hetero.

Vi köade utanför telefonautomater varje gång vi ville ringa hem.

· Hockeyfrillan fanns på var mans huvud - gärna i kombination med en synthtofs.

· Seglarskon betraktades som "klassisk" och "tidlös".

· Vi trodde att Dylan i Beverly Hills 90210 var 17 år gammal - trots att han var 25.

· En krusig permanent ansågs vara en trendig frisyr - både på tjejer och killar.

· Dirty Dancing stjärnan Patrick Swayze betraktades som supersexig.

· Ett Lycra-plagg vid namn "Body" (som knäpptes i skrevet med en konstruktion som var fullkomligt ohanterlig, särskilt i kombination med alkohol) hade en naturlig plats i våra garderober.

· Mascaran inte skulle vara svart utan ha samma färg som ögonen - blå, grön eller brun.

· En familjs status mättes i antalet hushållsapparater - Soda stream, glassmaskin, bakmaskin och fonduegryta var lika med skyhög status.

· En bit kassler med ananasskiva betraktades som exotisk och att alla maträtter som innehöll ananas hette någonting med Hawaii.

· Den lyxigaste förrätten var räkcocktail och den flottaste efterrätten glace au four.

· Vi fick inte hoppa på golvet när vi lyssnade på musik - då blev det hack i skivan.

· Det fanns en särskild möbel att förvara skivspelaren på, den kallades stereobänken.

· Vi gick med i bokklubbar, skivklubbar och samlade på receptkort som vi förvarade i speciella boxar.

· Det gick rykten om att Michael och Janet Jackson var samma person.

· Det vita mirakelmedlet Tippex var det enda sättet att åtgärda stavfel.

· Alla viktiga papper kallades stenciler och var tryckta med blått stinkande bläck.

· Vi trodde att vi skulle få HIV vid blotta anblicken av Jacob Dahlin och Sighsten Herrgård.

· Tights och storskjorta var en naturlig kombination.

· Våra finaste tavlor förställde kyssande par i solnedgång, gråtande clowner och galopperande enhörningar

Vi gick och tränade med stringtrosor utanpå gympadräkten.

· "Jag skriver en check" var en vanlig replik i shoppingsammanhang.

Vi blev förvånade när vi fick reda på att Dolly Parton bar peruk och Ted Danson toupé.

· Det var okej att lyssna på Magnus Uggla.

Snabbmat var detsamma som "en grillad med mos".

---------------------

Det kallas för utveckling........

Du vet att du lever år 2005 när:

1: du av misstag knappar in PIN-koden på mikrovågsugnen...

2: du inte har lagt patiens med verkliga kort på flera år...

3: du har 15 telefonnummer till en familj på 3 personer...

4: du skickar e-post till dem som sitter bredvid dig...

5: ursäkten för att du har tappat kontakten med gamla vänner är att du inte har deras emailadresser...

6: du kommer hem från jobbet och fortfarande svarar i telefonen med "företagsrösten"...

7: du ringer hemifrån och fortfarande slår 0 för att "komma ut"...

8: du har jobbat vid samma skrivbord i 4 år men på samma tid för tre olika företag...

10: din chef klarar inte att göra ditt jobb...

11: du ringer familjen för att höra om de är hemma medan du kör in i garaget...

12: all reklam på TV har en internetadress under...

13: lämnar huset utan mobilen, som du inte hade de första 10, 20, 30 åren av ditt liv, framkallar panik och du måste åka tillbaka för att hämta den...

14: det första du gör när du kliver upp på morgonen är att gå "online" innan du hämtar kaffet... 15: du lägget huvudet på sidan för att le :-)

16: du läser detta och nickar och ler...

17: ändå värre; du vet precis vem du ska skicka detta mail vidare till...

18: du är för upptagen för att lägga märke till att nr 9 saknades i denna lista...

19: du scrollade faktiskt upp för att kolla att den inte var där...

20: och nu sitter du och ler åt dig själv...Må gott, rätt som det är kan det vara över!Vad ska jag skriva om?

I bland så kommer man in i ett absolut stillestånd! Vad ska man skriva om vad har jag redan printat ner. Kollar en annan blogg som för dagen innehåller foton från jobbet. Näe, tror inte det, vi har inte så där fint! Vad finns då då? Ja, säg det. Har varit på jobbet, affären och hem. Det är ungefär vad jag hinner på en dag. Fast idag har jag fått tid över och bestämde mig för att ringa någon vän. Vad f..n har man för det? En var hungrig så nästan svimma, en jobbade med en brevis och hade ingen tid över och den tredje, ja som var med Dr Phil och löste världsproblem, så nu sitter jag här och skriver!

Är fint i Sverige? Jo men tycker jag väl att det är, va?
image17
Tagits klocka 01:00 en natt i Juli, första tror jag? Vi var på väg från någon bilträff och stannade och fikade!image18
Detta är oxå tagit på natten på väg hem från Classic car week, Hedlanda ,Hede. Flygande veteraner hade kommit i en DC3:a syns inte så väl, men nu är Augusti kommen!

Melodikrysset! Jo, nu har jag precis skickat in det. Det är något jag inte vill missa! Är det månne ett ålders tecken? Ja, jo kanske men det kvittar för det är så dj..la roligt att lösa! En annan grej som är för himla skoj för en 41 taggare är att min 20 åriga sons vänner addar mig på facebook! Det tycker jag är fint! Det finns hopp för nästa generation som tänker även på gamla morsor! Annars så är facebook överreklamerat! Har inte hänt något där än!

Nu har Dr Phil varit slut 35 minuter och ännu har ingen ringt! Det blir väl telefonterror när det är dags för sänggående!

Nu hotas det med snö igen, kunde väl komma riktigt, men det ska väl bara vara blötsnö och slask. Rena stockholms vintrarna numer. Ska förresten kolla en ny skoter i morgon, kanske blir det affär.
image19
Vida vidder eller vad det heter, väglöst land är det i allafall! Meningen med livet! Trivs och må bra, rätt som det är tar det slut! Ha dè!

Vart tog denna vecka vägen?

Hur fort kan en vecka gå? Hur fort som helst! Denna vecka har det varit styrelsemötemed bilklubben tisdag kväll mellan typ 19:00 22:00. Innan det utfodrades familjen och sen var det dax att fara, så var den dan slut. Dessa möten är roliga att bevista men är påtok för lång, en timme skulle räcka.

Onsdagen började med ett uppkast av yngste sonen. Då det var 20 minuter innan jobbet började så var det att ringa barnens moffa som kom och hade Kappen i tre dagar, tur jag har honom! Det var det utbilding på jobbet mellan 16:00-17:00 och sen surr. Det var en intressant ämne, neuropsykriatiska funktionshinder, tiden är inte den bästa, efter ordinarie arbetsdagens slut. Då är inte jag på topp! så då var jag hemma efter 18:00, matlagning och läxläsning och lägga barn och så var det slut på den dan.

Torsdag är det som ett slags vakuum, seg som kola.

Så var det fredag, fy f.n vad tiden går fort! Jag hinner inte med någonting alls, snart. Handlade och hämtade barnen och hem. Sedan har luften helt gått ur mig. Nu har E gjort sista arbetsdagen! Trist.

I helgen är det snöskoterns dag, så då ska vi väl hinna med varenda försäljare och kolla nyheter. Snön lyser med sin frånvaro, däremot har vi fått en underbar dimma som vi varit rädd om. Har knappt sett himmlen den här veckan. Konstigt väder!
image10
Här står våra skotrar utnaför stugan i fjällen, kolla vad sjön är blöt! Det är påsk 2007!
Ska kolla om det finns någon nyare och lite större skoter för mig på skoterns dag.
Hittade några som måsta kollas lite xtra! Nu håller jag på med middagen, sen får nog tv:n styra för imorgon ska vi kolla lite mer skotrar, då får vi åka en bit. För stans skoter försäljarna har vi avverkat idag.

Utmaningen av Raskan har fått mig att tappa fart! Inte för frågorna, utan vem i världen ska jag skicka till sen!
Kan i allafall börja plita ner 7 sanningar om mig själv:

1. Älskar mina barn och är stolt över alla tre!
2. pratar mycket
3. Är för det mesta glad.
4. Älskar min man.
5.Tjurskallig.
6. Älskar jänkare och gamla Oplar!
7. Tycker inte om att bli överbevisad att jag har fel!Elände...

Varför slutar alla bra arbetskamrater? image8Under 10 år har jag varit på mitt nuvarande arbete. För än en gång i ordningen slutar en toppensnäcka! Ni skulle höra henne skratta! Jag har aldrig förr träffat någon med ett så smittande skratt! Jag ser henne som en mentor, kanonduktig! Väldigt kunnig, hjälper gärna till. Lyssnar och försöker komma på något som blir bra. Det är bara att gratulera det nya jobbet, får en medarbetare utöver det vanliga! Att folk som byter jobb får man väl se som ett friskhetstecken. E slutar av samma anledning som jag stannar, kan vara så. Alltså arbetstider, jag gillar mina, på grund av min livssituation, E är i ett skede av livet och andra arbetstider passar henne bättre. tror jag! Trist är det för vi går miste om så mycket kunskap, men livet är sånt! Lycka till och hoppas vi hörs även i fortsättningen!
image9

Vad ska jag säga mer? Jo imorgon har jag  styrelsemöte i bilklubben, kan bli skoj! Har lite att dryfta om fram till årsmötet.

HAHAHA idag gick en älgko på gångvägen framför dagis, henne skjuter ingen! Även utanför jobbet brukar hon hålla till, smart brud! Har blivit halvtam fast tar ingen kontakt med folk, men är inte rädd!

Håller just nu på att lyssnar på P3 Dokumentär, vilken bra programserie ligger på webben så man kan lyssna när man vill! Passar mig som gillar nostalgi. Här finns allt från Norrmalmstorgsdramat på -70 talet, till dagens problem som myten mödomshinnan, lyssna, skiitbra!

Har haft det jättejobbigt idag och det har inte lättat! Den store krönikören Per Orvegård som skriver i LT varje måndag hade förlagt sina biljetter till teaterföreställning som, vad jag förstår skulle gå avstapeln i helgen som var. Det framgår inte om han hittade dem, så nu vet inte jag om får vänta ända till måndag för slutet på historien. Jag kanske mejlar och kollar hur det gick. Vi får se hur det går. Stackars Per!
 
Något skoj då helt utan  att ha med detta att göra! Mats Hurtigh och Patrik Zackrisson tog hit en av våra största underhållare genom tiderna BOSSE PARNEVIK! Hur kulit som helst.. javisst det är klart att jag var där! Skulle aldrig velat missa hans sista show!! Apropå Mats och Patrik, hur kan de hinna allt, de är också helt galet bra! Inte missar jag Stadsgården ,på yran... nä aldrig! Mats lyssnar jag på när han är på radion.

Nu ska jag ägna mig åt att lösa brott och mord, på tv förstås! Puss och kram hela dan!

Bloggens betydelse!

Nu har jag funderat på vad bloggen har för betydelse för mig. Den har stor betydelse, jag arbetar inom vården. Där ger jag av sig själv hela dagarna. När jag åker hem ska  jag på dagis och fritids. Eventuellt handla och laga mat. Läxläsning och umgås med barn. När man är klar med det så har luften fullständigt gått ur mig. Jag orkar inte ens sova. Här kan jag ha en egen hörna, och ta upp och surra om det jag vill, när jag vill och hur mycket jag vill. Snacka om guldläge! Sällan jag får ta så stor plats! Här ska ni få se ett par badmonster!image5
Här är en sommarbild från 2007. Busarna på bilden är mina troll, Macken och Kappen! Vi är på väg från min fafars 95 års uppvaktning. Vi tog caddyn, denna varma,soliga dag i juli.

Minnet!

Minnet är något särskilt och väldigt personligt. Det går inte riktigt att förklara hur det fungerar. Det är en av våra dolda talanger, hur vi sparar och bearbetar våra intryck. Jag själv tycker jag att det är den som upplevde det som hände som äger frågan.

Jag älskade -70 talets fria uppfostran där man hade med sina avkommor på allt vad tillställningar hette. I våran by där jag är uppväxt skulle man kunna kalla dessa sammankomster för "spritfester" kort och gott. Alla drack spelade poker dansade och hade allmänt skitkul. Jag minns aldrig att alkoholen någonsin tog slut även om festerna pågick fram på morgontimmarna. Detta var guld när vi skulle på dessa evenemang, jag fick dricka obegränsat med kolsyrad läskeblask(groggvirke) och ätas chips, ostbågar, nötter och pilska finnar, eller vad de hette. Tillsaken hör att inga vuxna brydde sig ett smack om vad vi kids gjorde. Vi kuta och skrek och lekte och härjade in på småtimmarna till vi knoppade in under något soffbord framför tv:n. Jag skulle tro att jag vid typ 10 år hade sett allt barnförbjudet som visades på tv 1-2 på den tiden. För att vi inte störde festen var ju bara positivt för de vuxna. Kul minnen tycker jag.  Min syster  tycker inte att det var bara positivt med raglande och sluddrande vuxna, som diskuterade högljutt och allmänt gaffel. Det kan bero på att vi åtminstone som barn hade olika personligheter. Jag framåt och sällskapssjuk, min syster blyg och efterbetänksam. Något jag aldrig varit på både gott och ont. 

Min vän på bloggen talar om minnen, därför kom jag in på detta ämne. hon var en tid inneboende hos en kusin med familj och när de ser tillbaka, har de helt olika bilder från den tiden. Då vill jag säga att det är väl inte konstigt de hade ju helt olika förutsättningar i det aktuella skedet.

Nä, nu var det hemskt vad jag svammlar! Skulle med lätthet prata ihäl vem som helst! När det känns så tänker jag på seansen jag var på i våras. Min bortsprungna katt "Tokfias filliefjonk" var visst där på seansen och ville meddela att han inte fanns kvar i livet. Han hade ett meddelande som hon som höll seansen sa: Att jag skulle ta större PLATS!!! JAG!!! Mina polare som var med höll på smälla av! MERA PLATS!! Då finns det snart inte någon plats för oss! HAHAHAHA  De får de bjuda på! Fast nu har jag hittat ett forum för mig då jag får säga vad jag vill utan att bli avbrtuten! Återkommer! bild över Åresjön i september image4


Internet uppkoppling!

Detta fenomen internet. Hemma har jag haft snabbare uppkoppling i flera år, men på jobbet har vi suttit med modem ända till nu. Nu i  fredags kom ett par män som skulle fixa bredband åt oss. Äntligen! Känns som man jobbar i huset som Gud glömde! Nu är vi inte sist på enheten att få snabbare uppkoppling, men otroligt det är ju faktiskt 2007s sista månader! Finns väl inga företag i dag som har modem kvar....eller? Telefonen blir upptagen, kostar pengar eftersom vi jobbar dagtid. Segt som att ro i sirap. Det var anledningen att jag för första gången i mitt liv skickade ett mejl fel. Det var inte till vem som helst heller, utan förhandlingschefen för löner där jag jobbar! Nu har jag väl fått löneförhöjning för sista gången! Seg uppkoppling och jag väntade inte till sidorna var uppladdade utan skickade iväg det! Ooops, fel namn! Bara att ringa upp vederbörande och be om ursäkt, nu tror jag det var en med humor, för i hans presentation står det Titel: Fröken! Så det kunde ha varit värre! Puss och kram hela dan! Nedan ser ni mejlet som gick fel!
 
Detta är en illustatiton över kvinnans
hjärna.  Varenda av dessa små blå kulor är en tanke på någonting som måste göras ett beslut eller ett problem som måste lösas. En man har endast två kulor och dessa upptar all hans tid! Detta skickar jag till en man ´jag inte känner och som har sista ordet när det gäller min lön!image3

Loppisar och veteranmarknader!

Ja, just dessa evenemang gillar jag! Inte för att fynda eller tro jag ska kunna finna något värdefullt och få vara med i tv:s Antikrundan eller så!  Närå mycket enklare än så, På dessa tillställningar får jag se människor med mera rat och elände än jag har dragit på mig! Jag har banne mig bara skrot, allt är skrot. Att få se dessa fara runt och försöka pracka på folk gammalt skräp, som innan de kom dit inte visste att de behövde är underbart!

  Ungarna blir helt loss, de kan lägga pengar på trasiga saker bara för det är så billigt! Själv hittar jag sällan något, inte till mig själv, utan ungarna och min käre make.

När vi far på dessa marknader, brukar han i bilen dit berätta vad han är på jakt efter, och i många fall hittar jag det oxå, fast det måste tydliggöras att det alltid rör sig om bil eller motorcykeldelar, inte roligare än så. Jo, förresten kan han överraska och då ska jag leta litteratur om dessa fordon, eller ve och fasa om andra världskriget. .  Idag var en sådan dag stänklappar till Taunusen ( lille herr Ford) och en mastodont bok om LuftWaffe på Engelska, och 100 år med Harley-Davidson.

Apropå ve och fasa, har fått en överdos i detta ämne. Jag har sett  varenda dokumentär och film och serie i detta ämne, så jag tror och blivit lätt överkänslig, Har en vuxen son och en man som har ett enormt intresse för detta. Jag har svårt att titta när folk lider och dödar varandra, jag förstår inte menigen med det.
 
Veteranmarknaden var i Nordichallen utanför Sundsvall, så jag fick mig en liten tur oxå i dag, men inget Birsta för mig. Nä klockan var 15:50 när svängde vi in på Biltema och köpte ett bilbatteri till farsgubben, sen for vi hemåt. Det måste har varit pensionsutbetalning i dagarna, och barnbidrag för det var smockfullt med bilar på parkeringen utanför Ikea. Ta med sig 1 man och 2 barn den tiden och tro man ska gå i affärer är inte att tänka på, nä då kommer det andra dagar för sånt!  Hemresan gick problemfritt och nu har alla träffat John Blund och själv är jag oxå på väg i halmen!  Innan jag knoppar,ska Jag skriva ut hela talessättet jag började på senast! Puss och kram hela dan! Älska dina ovänner, det kommer att göra dem tokiga!!

Hur hänger allt ihop?

Hur kommer det sig att jag skaffat en blogg? Ja, det kan man undra.

Jag började med Stayfriends, någon sida om skolor man gått, hände nada. Då kom frälsaren Facebook, alla talade om den. Jag blev inbjuden, och började skapa sida. Därefter kom INGET, varför undrade jag. Jo nu har jag kommit på det! Jag har bott i Jämtland hela mitt liv, har aldrig studerat på annan ort. Ej heller reser jag, så jag träffar ju inga människor som jag kan ha snackat med! Hur dj..la trist blir det inte då! Alla på min Facebook är ju för bövelen mina kompisar jag umgås med idag. In på sidan och inget dag heller!
 
Har en del vänner som bloggar och då kom jag på det, måste vara min grej! Jag styr ju när det ska hända, Grettans! Ja, apropå resor. Jag har av princip aldrig varit utomlands, ja möjligen kan jag drista mig att ta en sväng till Norge eller Finland om någon bilträff infaller där! Annars har jag kunnat njuta av exotiska upplevelser här hemma, samt slippa alla konstiga,stora, skrämmande kusar!
 På 1970 kom pizza till östersund, 1980 talet kunde man inmundiga kinamat, häftigt! Numera går det att få både mongoliskt och Thailändskt. Letar, finner man sandstränder här oxå. Nu har jag fått det varmare här, tack vare den globala uppvärmningen, så mig går det verkligen ingen nöd på!

Jag tycker därimot att det är lite tråkigt att jag är född fel tid pga omständigheter som jag inte rår på! Skulle vilja ha upplevt 1950-60 talet i Amerika, helst, men Sverige har nog funkat oxå. Vilken musik, vilka bilar, vilka motorcyklar! Tänk bara på " Sista natten med gänget" Tusan va häftigt att ha "Why do fools fall in love " med Frankie Lymon i öronen när maffiga V8:or glider förbi. Min barnsliga förtjusning för fordon blir bara värre med åren, numer innefattar den även Europeiska fordon från -60 talet. Min familj har kalendern full med allsköns träffar som man bara inte får missa hela sommarhalvåret! Jag och min vän A. sitter i styrelsen för en lokal veteran fordonsklubb, där vi är ansvarig för evenemangen och hela sommaren har vi åkt runt i på olika sommarcafér och även åretrunt fik. Mellan 50-88 bilar och som mest 225 pers,på ett och samma ställe. Helt otroligt! Nä , nu har jag surrat nog för idag, ska fortsätta i morgon. Natti natti! Älska dina ovännerimage2

Välkommen till min nya blogg!

Hallå!
Nu är jag på plats! Vad jag ska göra här vet jag inte än, det visar väl.

RSS 2.0