Jannes goda Röding!
Ugnsstekt svampfylld röding med messmörsås
4 portioner
Ugnstemperatur 275º
Ingredienser
ca 1 - 1 1/4 kg hel röding
2-3 tsk salt
Fyllning:
200 g champinjoner, hackad
1 gul lök, hackad
1 msk smör
salt och peppar
ca 1 dl hackad dill och/eller persilja
Messmörssås:
2 dl fiskbuljong
1 1/2 msk vetemjöl
1 dl matlagningsgrädde
5 enbär, krossade
2 msk messmör
Rensa fisken. Skölj och torka väl med hushållspapper. Salta fisken ut och invändigt. Smörj ett ugnssäkert fat eller långpanna och lägg i fisken på sidan.
Fyllning
Lägg ner svampen i en kastrull, ställ den på en platta på låg värme. Låt den vätska som bildas koka in. Tillsätt smöret och löken, fräs tillsammans. Salta, peppra och rör ner dill och/eller persilja. Fyll fisken med fräset. Ställ in fisken i 275º varm ugn. Sänk till 225º och stek 20-30 minuter. Fisken är färdig när fiskköttet är ogenomskinligt.
Messmörsås
Vispa ihop buljong, mjöl och matlagningsgrädde. Hetta upp under vispning och låt sjuda några minuter. Lägg i enbären och sjud ytterligare ett par minuter. Rör ner messmöret vid serveringen
Ni kan dricka lite Vitt vin eller en öl till fast för er som inte dricker så kan ni gärna dricka Bords vatten...

Ha dè
4 portioner
Ugnstemperatur 275º
Ingredienser
ca 1 - 1 1/4 kg hel röding
2-3 tsk salt
Fyllning:
200 g champinjoner, hackad
1 gul lök, hackad
1 msk smör
salt och peppar
ca 1 dl hackad dill och/eller persilja
Messmörssås:
2 dl fiskbuljong
1 1/2 msk vetemjöl
1 dl matlagningsgrädde
5 enbär, krossade
2 msk messmör
Rensa fisken. Skölj och torka väl med hushållspapper. Salta fisken ut och invändigt. Smörj ett ugnssäkert fat eller långpanna och lägg i fisken på sidan.
Fyllning
Lägg ner svampen i en kastrull, ställ den på en platta på låg värme. Låt den vätska som bildas koka in. Tillsätt smöret och löken, fräs tillsammans. Salta, peppra och rör ner dill och/eller persilja. Fyll fisken med fräset. Ställ in fisken i 275º varm ugn. Sänk till 225º och stek 20-30 minuter. Fisken är färdig när fiskköttet är ogenomskinligt.
Messmörsås
Vispa ihop buljong, mjöl och matlagningsgrädde. Hetta upp under vispning och låt sjuda några minuter. Lägg i enbären och sjud ytterligare ett par minuter. Rör ner messmöret vid serveringen
Ni kan dricka lite Vitt vin eller en öl till fast för er som inte dricker så kan ni gärna dricka Bords vatten...

Ha dè
Kommentarer
Trackback