Jannes goda Röding!

Ugnsstekt svampfylld röding med messmörsås
4 portioner
Ugnstemperatur 275º


Ingredienser
ca 1 - 1 1/4 kg hel röding
2-3 tsk salt


Fyllning:
200 g champinjoner, hackad
1 gul lök, hackad
1 msk smör
salt och peppar
ca 1 dl hackad dill och/eller persilja


Messmörssås:
2 dl fiskbuljong
1 1/2 msk vetemjöl
1 dl matlagningsgrädde
5 enbär, krossade
2 msk messmör



Rensa fisken. Skölj och torka väl med hushållspapper. Salta fisken ut och invändigt. Smörj ett ugnssäkert fat eller långpanna och lägg i fisken på sidan.

Fyllning
Lägg ner svampen i en kastrull, ställ den på en platta på låg värme. Låt den vätska som bildas koka in. Tillsätt smöret och löken, fräs tillsammans. Salta, peppra och rör ner dill och/eller persilja. Fyll fisken med fräset. Ställ in fisken i 275º varm ugn. Sänk till 225º och stek 20-30 minuter. Fisken är färdig när fiskköttet är ogenomskinligt.

Messmörsås
Vispa ihop buljong, mjöl och matlagningsgrädde. Hetta upp under vispning och låt sjuda några minuter. Lägg i enbären och sjud ytterligare ett par minuter. Rör ner messmöret vid serveringen

Ni kan dricka lite Vitt vin eller en öl till fast för er som inte dricker så kan ni gärna dricka Bords vatten...




Ha dè

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0